Koploperproject toekomstbestendig ondernemen Oosterhout

Kick-off event op 29 november 2022 vanaf 08:30 - 10:30 in Geerts verzekeringen Aanmelden


In samenwerking met de gemeente Oosterhout, Van Oers en DZyzzion, start de Stichting Oosterhout SDG Lokaal op 29 november 2022 een nieuw Koploperproject ''Toekomstbestendig ondernemen''. Bedrijven en andere organisaties uit Oosterhout en omgeving die op een praktische en inspirerende manier met duurzaam ondernemen aan de slag willen, kunnen zich nu aanmelden!

Filmpje Koploperproject:  Waarom toekomstbestendig ondernemen?

Overheden, marktpartijen en consumenten verlangen steeds vaker van bedrijven dat ze duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in eisen in aanbestedingen en inkooptrajecten en in veranderd koopgedrag van consumenten. Wil je als bedrijf niet achter het net vissen dan is het zaak om een helder verhaal te hebben, dat verder gaat dan alleen ledlampen en zonnepanelen.

Tegelijkertijd is het zaak om tijdig te anticiperen op de huidige transitie naar een klimaatneutrale en circulaire economie. De coronacrisis en de oorlog in Oekraïne brengen deze transitie in een stroomversnelling. Zowel in Nederland als vanuit de Europese Unie zal hierin fors worden geïnvesteerd. Er komt dan ook veel op bedrijven af in de komende jaren. Daarin liggen veel kansen voor bedrijven die tijdig innoveren, maar ook risico’s voor bedrijven die zich niet op tijd weten aan te passen. Het is dus zaak om zo snel mogelijk werk te maken van toekomstbestendig ondernemen.

Wat is het Koploperproject?
Het Koploperproject helpt bedrijven en andere organisaties om toekomstbestendig ondernemen op een praktische en structurele manier op te pakken. Het geeft helder inzicht in je sterke punten en verbeterpunten en maakt duurzaamheid meetbaar. Het resultaat is een handige integrale duurzaamheidsagenda en een overtuigend verhaal naar de stakeholders toe. Je krijgt een schat aan praktische tips mee en je leert al doende van andere Koplopers. Je wordt wegwijs in het oerwoud van ontwikkelingen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid en ontdekt wat voor jouw bedrijf wel en niet relevant is. Bovendien breid je je netwerk uit met inmiddels meer dan 450 eerdere deelnemende bedrijven en organisaties! Door ook Koploper te worden, kom je gemakkelijk bij anderen op de koffie. Misschien wel nieuwe klanten of partners. Tenslotte zorgen we voor positieve publiciteit voor de Koplopers.

Voor wie is het koploperproject?
Het Koploperproject richt zich in de eerste plaats op vooruitstrevende mkb-bedrijven met een omvang van minimaal 10 medewerkers. Maar ook andere organisaties, zoals zorg- of onderwijsinstellingen of gemeenten doen regelmatig mee.

Met wie voeren we dit uit:

De uitvoering van het Koploperproject is in handen van ir. Jaap de Vries van DZyzzion, die het eerste project in 2010 is gestart. Sindsdien zijn er al meer dan 45 Koploperprojecten uitgevoerd in meerdere provincies, met meer dan 450 deelnemers. DZyzzion werkt hierbij samen met adviseurs van Van Oers voor dit traject. Het traject duurt gemiddeld ongeveer 9 maanden en bestaat uit een individueel adviestraject, gecombineerd met diverse inspirerende uitwisselingsmomenten tussen deelnemers.

Extra voordelig
De deelnamekosten bedragen €3.500 exl. Btw.*  Zie het als een investering in de toekomstbestendigheid van je bedrijf. Volgens eerdere deelnemers verdien je het dubbel en dwars terug!
Voor de eerste 10 aanmeldingen stelt de gemeente Oosterhout een subsidie ter beschikking via een voucher van 50%. Je betaalt dan geen €3.500, maar € 1.750. Wees er snel bij, want het aantal vouchers is beperkt.
* Incl. een startlicentie voor de Milieubarometer (€133,-)

Wat is de tijdsinvestering?
Van de Koplopers wordt een actieve deelname verwacht. Dat betekent dat je er wel wat tijd in moet steken. Gemiddeld is dit tussen de 30 en 60 uur gedurende de looptijd van het project. Maar je hebt dat grotendeels zelf in de hand. De ervaring leert wel dat de deelnemers die actiever deelnemen er ook meer voordeel uithalen. Ook dit is een investering in toekomstbestendigheid. Uiteindelijk bespaar je juist veel tijd, want als je alles zelf zou moeten uitvinden, zou je veel meer tijd kwijt zijn!

Meld je nu aan:
Er is ruimte voor 10 tot maximaal 15 deelnemers, dus meld je snel aan via onderstaande knop. Zodra er voldoende deelnemers zijn, plannen we een datum voor een startbijeenkomst.


Een prachtige samenwerking
Het Koploperproject Oosterhout is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Oosterhout SDG Lokaal, DZyzzion en Van Oers en wordt van harte aanbevolen door de gemeente Oosterhout.

Meer informatie
• Uitgebreidere informatie vind je op koploperproject.nl.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons via info@oosterhoutsdglokaal.nl of telefonisch via 06-31918717.

Quotes
“Wij deden al veel aan duurzaamheid, maar door het Koploperproject vielen alle puzzelstukjes op hun plek” ~ Henk SlikPMF Industry Group, Uithuizen

“In onze Koplopergroep zijn we allemaal klant van elkaar geworden. De bijeenkomsten zijn hartstikke leuk, je leert van elkaars hobbels en uitdagingen en dat schept een band. MVO heeft bezit van ons bedrijf genomen. Ik ben ervan overtuigd dat er zonder maatschappelijk verantwoord ondernemen geen toekomst is voor je bedrijf”. ~ Michiel van der Stel Van Ginkel Groep, Hoogezand

"Ik raad andere bedrijven aan om ook mee te doen met een Koploperproject. Het is een enorme stimulans om op een goede en structurele manier bezig te gaan met verduurzaming. Je wordt met je neus op de feiten gedrukt voor wat betreft het verduurzamen van je eigen bedrijf en je leert van anderen." ~ Ron Koelma De Nieuwe Kolk (DNK) Assen

"Het Koploperproject is een van de weinige projecten die echt aanslaat bij bedrijven. Het is hartstikke leuk om aan mee te werken." ~ ​Jan Gropstra (Gemeente Ooststellingwerf)

Aanmelden voor het evenement