De Voedseltuin

Zelf verse groenten kweken onder prettige begeleiding, waar participatie en educatieve programma's hand-in-hand gaan. Een bijzondere kweektuin gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waarin verbinding gevonden kan worden via natuur. Vraag & aanbod
Projectafbeelding De Voedseltuin

Aan welke SDG's draagt het initiatief bij?

Initiatiefnemer(s)

Wat is ons doel?

Een door vrijwilligers, professioneel geleide, organisatie om verse groenten te kweken voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Een plaats creëren waar educatie, integratie en participatie samenkomen.
Doelstellingen De Voedseltuin
Wat doen we De Voedseltuin

Wat doen we?

We realiseren een bijzondere kweektuin, bieden educatieve programma's en lessen over gezond eten, zorgen dat alles rolstoeltoegankelijk is, bieden informatie over het houden van bijen en creëren een prettige en zinvolle dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor wie?

Inwoners van Oosterhout die afhankelijk zijn van de voedselbank, mensen met een beperkt of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Groepen die interesse hebben in educatie op gebied van gezond eten en samenwerken. In de toekomst kunnen ook teambijeenkomsten voor bedrijven georganiseerd worden.
Doelgroep De Voedseltuin

Zo kun je meedoen!

Om deel te kunnen nemen aan een of meerdere initiatieven vragen we je partner te worden van SDG Lokaal. Wil je meer weten over wat een partnerschap oplevert? Klik dan hier!

Contactpersoon

Bart van Riel
© SDG Meetings | Privacyverklaring