24 januari 2022

Crowdfundingsactie Natuurspeeltuin MEK Oosterhout


Naast de recreatieve en sociale functie heeft Stichting MEK nog andere belangrijke functies die van waarde zijn voor alle inwoners van Oosterhout en omgeving. Dit keer zoomen we in op de educatieve rol en hoe belangrijk de komst van een nieuwe Natuurspeeltuin is voor jongeren. Althans, áls de crowdfunding haar doel haalt! 

Het MEK wil voor de kinderen meer speelruimte en ontmoetingen met de natuur! Daarom zetten zij alles op alles om een fantastische natuurspeeltuin, toegankelijk voor alle kinderen te realiseren!

In de nieuwe natuurspeeltuin van MEK doet iedereen mee

Net als in onderwijs wil ook het MEK meegaan met de tijd en onderwijs bieden door beleving te creëren. Van wijzen en uitleggen naar ervaren en zelf ondervinden. ‘Enthousiast raken door te doen’, zegt Marja Coolen, voorzitter Stichting Milieu Educatie en Kinderboerderij in Oosterhout, beter bekend als Kinderboerderij MEK. ‘We zijn veel meer dan een kinderboerderij. Spelen en met dieren in aanraking komen, dát beweegt mensen hier te komen. Educatie voegen we er op een leuke manier aan toe. Centraal staat dat zoveel mogelijk kinderen mee moeten kunnen doen. Niemand wordt uitgesloten. Zo dragen we prachtig bij aan SDG 10: verminderen van ongelijkheid in de samenleving.

Beoogde effecten van de natuurspeeltuin:
  • Versterkt de verbinding van kinderen met de groene omgeving.
  • Stimuleert beweging & exploratie en vergroot creativiteit.
  • Bevordert de gezondheid en ontwikkeling op emotioneel, cognitief, sociaal en motorisch gebied;
  • Kan als buitenlokaal fungeren en legt daarmee een duidelijke link tussen de kinderboerderij en milieueducatie.
  • Gezondere, koelere speelplaats met natuurlijke schaduw.
  • Toegankelijk voor iedereen.

Draag je bij aan een duurzame droom?

‘Met een volledig zelf georganiseerde crowdfunding voor de aanleg van de nieuwe natuurspeeltuin, van een eigen website tot draagkrachtonderzoek voor subsidies, zijn we volledig onafhankelijk en beperken we onze kosten zoveel mogelijk’, vertelt Marja.
Er kwamen zoveel enthousiaste reacties op de crowfundingsactie via Facebook én we durfden er zelf in te geloven, daarom zijn we gewoon begonnen: de eerste stappen zijn al genomen! De voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang en we zijn gestart op basis van vertrouwen. Donaties zijn nog steeds nodig en van harte welkom.’

Kom in actie!

Op de vraag wat het geheel helemaal ‘af’ zou maken, antwoordt Marja dat als het terras in een latere fase opgeknapt kan worden het project prachtig rond is. ‘Dat zou een wens zijn die we graag in vervulling zien gaan.’

Oosterhout SDG Lokaal draagt graag een steentje bij en doet een oproep. Wie kan Stichting MEK voorzien van terrasmeubilair? Van picknicktafels, stoelen en parasols tot schaduwdoek of andere zaken? Kun je helpen?

Neem contact op met Marja Coolen via beheer@mekoosterhout.nl 
Een bedrag doneren? Daar is het MEK natuurlijk ook ontzettend blij mee!
Dit kan via: https://crowdfundingspagina-mek-oosterhout.jimdosite.com/