20 november 2020

20 november, een bijzondere dag!

Auteur: Hilde Mol
We zien op 20 november verschillende SDG’s bij elkaar komen. Deze dag is uitgeroepen als de Dag van de Ondernemer. Maar deze dag is ook de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en richt zich op het beschermen van kinderen in het bijzonder.


Dag van de Ondernemer! Dag van de Rechten van het Kind!

Op 20 november komen verschillende SDG’s bij elkaar. Deze dag is uitgeroepen als de Dag van de Ondernemer. En zeker in coronatijd wordt van veel ondernemers aardig wat doorzettingsvermogen gevraagd. Laten we elkaar als lokale ondernemers steunen is de boodschap van vandaag.

Deze dag is ook de Internationale Dag van de Rechten van het Kind! Op 20 november 1989 werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties het verdrag van de Universele Verklaring van de Rechten van het Kind aangenomen. Inmiddels hebben 191 van de 193 landen op de wereld het verdrag ondertekend.

Deze landen verplichten zich hiermee tot het beschermen van de rechten van kinderen in hun land. Dit betekent kinderen de kans geven om mee te denken en te praten over dingen die voor hen van belang zijn.


Werelddoelen en lokale acties komen samen

Verschillende SDG’s of duurzame werelddoelen komen samen in deze twee speciale “dagen”!

Van geen armoede, geen honger tot kwaliteitsonderwijs en goede gezondheid. Van goede banen en economische groeit, tot verminderde ongelijkheid en alle klimaatgerelateerde doelen. In het streven van werelddoelen naar lokale acties, wil Gemeente Oosterhout al haar inwoners steunen. Van ondernemers tot kinderen in de buurt.

Lees alles over de werelddoelen en hoe Gemeente Oosterhout deze in het lokale beleid vertaalt.