01 februari 2021

Gedragsbarrières bij bedrijfsafvalscheiding

Auteur: Hilde Mol
Op de site P+ verscheen een interessante special over gedragsbarrières bij bedrijfsafvalscheiding en hoe multinationals de circulaire economie kunnen vertragen.  In deze special komen Piet Ackermans, opgaveleider duurzaamheid, en Mitchel Droog, docent-onderzoeker van Avans volop aan het woord over bedrijventerreinen en circulariteit. 

Ondernemend Oosterhout en de circulaire economie

Het blijkt dat het Nederlandse vestigingen van grote buitenlandse multinationals aan de nodige armslag ontbreekt om een goede bijdrage te kunnen leveren aan het opstarten van een circulaire economie. 

In dit artikel van P+, komen de ervaringen van gemeente Oosterthout aan bod, waar het lokale bedrijfsleven een voortvarende samenwerking heeft met de gemeente en Avans Hogeschool.

Van 'Calimero Complex' tot Het Groene Brein, van de voortvarende aanpak van Gemeente Oosterhout gericht op circulaire economie zoals het project Van Afval Naar Grondstof (VANG) en het Nul Afval Collectief (NAC)0. 

Lees de special via P+, een site die je informeert over het nieuws op gebied van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen.