01 april 2021

Hidden Styles brengt eenheid in winkelconcept naar buiten met groene gevel

Auteur: Ilse Wick
Een winkel vol inspiratie op het gebied van fashion, schoenen, lifestyle en woondecoratie waar aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. Ondernemers Inge en Gérard Diesveld hechten veel waarde aan ‘zero waste’ en hebben bewust gekozen voor een sobere, tijdloze winkelstijl met producten van goede kwaliteit. “We streven naar een lange termijn shopgedachte waarbij je het jaar erop, in een andere combinatie, onze spullen nog heel goed kunt dragen. Zo gaan we overproductie en daarmee verspilling tegen.
Hidden Styles groene gevel
Inge en Gérard Diesveld zijn ook vooruitstrevend als het gaat om bijdragen aan een gezondere binnenstad. De buitenzijde van het pand is sinds twee jaar voorzien van een prachtige duurzame groene gevel. En in het tuintje voor de gevel groeien wel meer dan tien plantensoorten. Er is Duitse Pijp, een klimplant die bijna het hele jaar door groen is te vinden, maar er zijn ook kerstrozen geplant. Inge: “Een hele leuke bijkomstigheid is dat klanten en voorbijgangers bijzonder enthousiast reageren op het groene concept, zo maken we mensen vrolijk! Het exterieur sluit mooi aan op ons winkelconcept en we dragen we bij aan een beter klimaat in de binnenstad van Oosterhout! De gezellige binnenstad van Oosterhout is namelijk van belang voor alle inwoners maar ook voor het aantrekken van bezoekers van buitenaf.

Een groene gevel is niet alleen mooi maar ook functioneel. Het ecosysteem zorgt voor verkoeling en meer zuurstof. Door gebruik van speciaal draad hechten de planten niet aan de gevel en wordt het pand gelijktijdig beschermd tegen weer en wind. Met weinig grondoppervlakte kun je als retailer eenvoudig vergroenen in een stedelijke omgeving. “We proberen lokaal shoppen te stimuleren. Zo houden we sociale contacten in eigen stad in stand. We hebben een webshop maar ontvangen onze klanten juist graag in de winkel zodat we persoonlijk advies kunnen geven. Daar ligt onze meerwaarde en daar houden we van. Bovendien stimuleer je hiermee dat mensen te voet of met de fiets naar de winkel gaan en beperk je het aantal pakketzendingen. Ons assortiment bestaat uit mooie producten van duurzame merken die veelal binnen Europa geproduceerd worden. Zo dragen we op alle fronten bij aan het thema duurzaamheid".

In 2021 gaat Hidden Styles over op ledverlichting en wordt onderzocht of het plaatsen van zonnepanelen een optie is. En, een leuk nieuwtje: binnenkort is er ook een lingeriemerk te vinden dat 100% duurzaam is!