20 november 2020

In Oosterhout doen we meer voor elkaar!

Auteur: Ilse Wick
In een tijd waarin corona een forse impact heeft op sociale contacten, vormt eenzaamheid onder ouderen een groot probleem. Het platform Oosterhout Voor Elkaar brengt mensen met een (hulp)vraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties samen. Ook ondernemers kunnen een bijdrage leveren.

In Oosterhout doen we meer voor elkaar!

Op 24 november ontvangen 1600 ouderen een brief van de burgemeester. In een tijd waarin corona een forse impact heeft op sociale contacten, vormt eenzaamheid onder ouderen een groot probleem. Het platform Oosterhout Voor Elkaar brengt mensen met een (hulp)vraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties samen. Hier kunnen onze senioren terecht met vragen. Alleen voldoende aanbod geeft het platform bestaansrecht….

Veel Oosterhouters staan al voor elkaar klaar. Ook als ondernemer kunt u een waardevolle bijdrage leveren. Misschien heeft u een briljant idee over hoe u als organisatie structureel wat hulp kunt bieden. Denk aan het inzetten van personeel voor incidentele hulp gedurende een dagdeel per maand of kwartaal. Of tijdens een teambuildingdag samen de tuin opknappen van iemand bij het zelf niet meer lukt. Dat zou toch fantastisch zijn!


Omdat helpen ‘happy’ maakt!

Wist u dat het vaak gaat om simpel op te lossen vragen? Zoals ouderen die hulp kunnen gebruiken in hun huis of tuin. Mensen met behoefte aan een praatje of een luisterend oor. Een beetje gezelligheid doet iedereen goed! Iemand die een kopje koffie met u drinkt of die een wandeling met u maakt, dat wordt bijzonder gewaardeerd.

Wil (86 jaar): “Ik werd opgehaald door een vriendelijke vrijwilliger, die me niet alleen naar het ziekenhuis bracht en me daar begeleidde, maar hij bleef bij thuiskomst nog even tot hij wist dat het goed met me ging. Geweldig!”

Megan: “Je voelt gewoon dat je mensen blij maakt en dat gevoel om van betekenis te zijn, doet me goed.”

Dex (6 jaar): “Coby was heel blij dat ik kwam. Ik kreeg ook limonade. En toen ik wegging vroeg ze wanneer ik weer zou komen.”

Eugene Springer: “We moeten een beetje op elkaar letten. Alleen zijn hoeft niet erg te zijn, maar af en toe een praatje is wel fijn. Daarom komen we deze winter naar u toe. De Eetkamer van Oosterheide zorgt daarbij voor de culinaire gezelligheid. Interesse? Neem dan contact op met Oosterhout Voor Elkaar!” 


Helpt u mee?

En... het mes snijdt zoals altijd aan twee kanten. Het is niet alleen voor de ontvanger fijn om hulp te krijgen, maar levert het zeker ook wat op voor (uw) vrijwilligers!

Heeft u een goed idee? Wilt u sparren over hoe u als onderneming dit initiatief kunt ondersteunen? Neem vrijblijvend contact op. Samen kijken we hoe u kunt helpen binnen Oosterhout Voor Elkaar!

Telefoon: 0162-471115
E-mail: info@oosterhoutvoorelkaar.nl
Website: www.oosterhoutvoorelkaar.nl