11 maart 2022

QR4GlobalGoals laat zien wat gemeente aan duurzaamheid doet

Auteur: Hilde Mol
QR4GlobalGoals is een nieuw concept waarmee gemeenten – via een QR-code – duidelijk laten zien hoe ze werken aan de 17 duurzame werelddoelen.
Plaatsing bord QR4GlobalGoals

Gemeente Oosterhout heeft de primeur: op vrijdag 11 maart 2022 werd om 9.00uur het eerste QR4GlobalGoals-bord bij het gemeentehuis geplaatst. 

Onder het motto ‘We laten zien wat we doen’, maakt gemeente Oosterhout samen met Stichting Oosterhout SDG Lokaal zichtbaar welke duurzame doelen lokaal worden aangepakt. Want alleen samen kunnen we de samenleving mooier en gezonder maken. Bord QR4GlobalGoals ONE Energie

Met een QR-code, duurzaamheid helder in beeld


QR4GlobalGoals is een nieuw concept waarmee gemeenten – via een QR-code – duidelijk laten zien hoe ze werken aan de 17 duurzame werelddoelen. Het bord met de QR-code wordt geplaatst bij een duurzaam object, project of gebouw.

Scan de QR-code en het doel komt tot leven: in de vorm van foto’s, tekst en film. Het bord dat bij het gemeentehuis van Oosterhout werd geplaatst, is het eerste Global Goals Gemeentebord. Als je de code van dit bord scant, zie je een videoclip over de 17 duurzame doelen. Wat zijn ze? En wat leveren ze ons op?

In het centrum van Oosterhout werd ook een QR4GlobalGoals-bord onthuld bij One Energie. De QR-code leidt je hier naar specifieke informatie over wat One Energie doet. De komende maanden verschijnen binnen Oosterhout overal bordjes met inlichtingen over werken aan een inclusieve en veilige samenleving, een schone aarde en een duurzame welvaart.

We laten zien wat we doen

‘Samen met de stichting Oosterhout SDG Lokaal willen we de werelddoelen uitdragen en zichtbaar maken en laten zien wat we met elkaar doen om de samenleving mooier en gezonder te maken’, aldus Piet Ackermans, opgaveleider Duurzaamheid.

‘SDG Lokaal heeft hiervoor de QR4GlobalGoals ontwikkeld om de acties, projecten en initiatieven binnen de gemeente op een eenduidige en herkenbare manier vorm te geven.’