14 januari 2021

Theek 5 heeft het druk!

Auteur: Hilde Mol
De Theek Away Service van de bieb heeft het druk. Tijdens de lockdown is lezen weer helemaal in. De bibliotheken in de regio Oosterhout 
Theek5
Wereldwijd wordt gewerkt aan een duurzame samenleving. Ook de Nederlandse bibliotheken leveren vanuit hun eigen missie een grote bijdrage aan de realisatie van verschillende sdg’s. Hier is een leven lang lezen en leren mogelijk.

Tijdens de lockdown lijkt lezen (en dus kennis delen en lezen) weer helemaal in te zijn. De bibliotheken in de regio Oosterhout hebben het druk dankzij de Theek Away Service. Volgens Paul Adels, directeur van Theek 5, loopt deze afhaalservice als een trein.

De bibliotheek doet er alles aan om de verbinding te houden, ondanks dat het lastiger is om nu contact te maken met specifieke doelgroepen. Voor bewoners  van verzorgingstehuizen heeft Theek 5 speciale pakketten met boeken en spelletjes samengesteld. Theek 5 hoopt hiermee de dagbesteding wat aangenamer te maken! Lees hier het volledige artikel zoals verschenen in BN DeStem van 11 januari 2021.