Watertappunten op scholen Oosterhout

Op basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs worden watertappunten geplaatst om kinderen te stimuleren schoon water te drinken.

Contact opnemen
#

Aan welke SDG's draagt de SDG-activiteit bij?

Locatie

Oosterhout

Looptijd

01-07-2020 tot 31-12-2021

Deelnemers

Wat is ons doel?

Kinderen op een speelse manier stimuleren om schoon water te drinken. Voldoende water drinken levert veel gezondheidswinst op: het houdt je vochtbalans op peil, zorgt dat gifstoffen uit je lichaam gespoeld kunnen worden én zorgt voor meer energie.
#

Wat doen we?

Op basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs worden watertappunten geplaatst. Dankzij een subsidieregeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kunnen scholen een of meerdere watertappunten aanschaffen. Zo wordt drinkwater op steeds meer plekken beschikbaar.

Voor wie?

Basisscholen, voortgezet onderwijs en VMBO in Gemeente Oosterhout.
#
#

Wil je meer weten?

Een subsidieregeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), uitgewerkt door het programma Gezonde School en JOGG, dekt het grootste deel van de kosten.

Zo doe je mee?

Om deel te kunnen nemen aan een of meerdere SDG-activiteiten vragen we je partner te worden van SDG Lokaal. Wil je meer weten over wat een partnerschap oplevert? Klik dan hier!

Resultaat

Het project is op dit moment in uitvoering. Na afronding worden de resultaten zichtbaar gemaakt.