Alternate Text
SDG 10 in Beeld ongelijkheid verminderen
27 januari 2022

Gelijke kansen verzekeren en ongelijkheden wegwerken

Auteur: Oosterhout SDG Lokaal
Gemeente Oosterhout wil een samenleving bevorderen die er is voor iedereen! Het maakt daarbij niet uit welke leeftijd, geslacht, handicap, ras, etniciteit, herkomst, godsdienst of economische of andere status je hebt.

SDG 10 in Beeld: Ongelijkheid verminderen 


Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, welke godsdienst, herkomst of economische status. Binnen gemeente Oosterhout is iedereen belangrijk. En daarom is SDG 10 ook zo belangrijk. SDG 10 richt zich op het verminderen van ongelijkheid. En daar kun je op verschillende manieren naar kijken! 
Kinderstembus Oosterhout

In gesprek met Sandra den Ridder | Projectleider JONG & Cultuur bij Gemeente Oosterhout

Vanuit haar rol als Projectleider JONG & Cultuur bij Gemeente Oosterhout ziet zij dagelijks welke impact ongelijkheid op jongeren heeft.  Lees meer over diverse projecten waar jongeren bij betrokken worden. Waar zij niet alleen kunnen deelnemen maar ook een bijdrage kunnen leveren binnen Oosterhout en hiermee ongelijkheid zelf kunnen tegengaan.

Benieuwd? Lees snel verder!

Lees meer
Fitcoins in Oosterhout

René Sielhorst over Fitcoins in Oosterhout

Het rapport Covid-19 Impact Analyse uitgevoerd door Kenniscentrum Sport & Bewegen geeft een zorgwekkend signaal: drie op de vier jongeren beweegt onvoldoende. Niet alleen het afgelopen anderhalf jaar waarin jongeren te maken hadden met beperkingen door Covid-19, ook de jaren ervoor scoorden jongeren slecht op sport en beweging. Met het project Fitcoins – een app gericht op het zo gemakkelijk maken van gezond gedrag, - wil gemeente Oosterhout jongeren tussen de 12-23 jaar het belang tonen van goede voeding en voldoende beweging. Iedere jongere binnen de gemeente Oosterhout met een smartphone kan meedoen.

Lees hier het volledige interview met René!

Lees meer

Interview met Roland Rutten over ongelijkheid en start-upsBen je benieuwd naar het interview met start-upondernemer Roland Rutten? Als Concept Engineer én CEO van 2R Enterprises houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten voor sectoren als Healthcare, Government en B2B. Als geen ander weet hij waar start-ups tegenaanlopen.

Het hele gesprek lezen? Klik dan hier.